Det er vår!!

Det er vår!!

Endelig er det vår, det har tatt sin tid her jeg bor ialfall, men nå siste uka har det virkelig skjedd mye, det er nesten så jeg kan stå å se på at snøen blir borte, og det er deilig. Vår betyr for min del at jeg pakker de tjukkeste ullplaggene vekk for sommeren. Før jeg gjør det pleier jeg å lufte de godt ute, ialfall ett døgn eller to, er det slik at de har blitt utsatt for hardt bruk så slenger jeg de i fryseren og har de fått flekker vasker jeg de bort med en klut og gjerne litt eddik. Jeg kan til nød vaske de på ullprogram i maskina, men helst ikke.

Hvorfor ikke?

Det er mange timer og arbeid bak et ullplagg, jeg vil ikke vaske det i hjel, det holder seg best ved å ikke vaskes, kun luftes. Og en annen ting, hvis du ikke vasker ullplaggene dine, men lufter de istedet beholder du ulla sin funksjonalitet, du bevarer lanolinen i plagget.

Lykke til med lufting av ullplagg!!

Tilbake til blogg

Legg igjen kommentar

vennligst kommenter, kommentarer vil bli godkjent før de publiseres.